XAPT Solutions a anuntat de curand lansarea pe piata a unui instrument nou, primul produs bazat pe platforma Microsoft Dynamics NAV si viitoarea platforma Microsoft Dynamics 365 Business Edition. Produsul este destinat IMM-urilor si este conceput ca un sistem integrat “la cheie” ce inglobeaza cele mai importante functionalitati ale unei solutii de tip Tier 1.  Ca si verticala de business, acopera cu succes activitatile companiilor din distributie si servicii profesionale.

“Intr-un segment de piata dominat de aplicatii autohtone, SmartBiz 365 are ca prim obiectiv sa devina o optiune viabila pentru companiile cu o plaja cuprinsa intre 5 – 20 de utilizatori”, completeaza Alexandru Dorobantu, Senior Account Manager, XAPT Solutions, care va raspunde intrebarilor revistei Biz in interviul ce urmeaza.

1. XAPT Solutions a declarat ca SmartBiz 365 este disponibil pentru o nisa neexplorata inca de catre companie. Cum va convinge produsul acest target nou?

Timp de 20 de ani suita de produse Microsoft Dynamics, din portofoliul XAPT Solutions, s-a adresat segmentului de medium si enterprise. Propunerea noastra pentru segmentul de IMM are 3 coordonate ce merita luate in considerare: o logica a sistemului si un set de functionalitati cu “pedigree” care pana in prezent erau accesibile companiilor dispuse sa aloce un buget considerabil; o implementare rapida bazata pe cele mai bune practici XAPT Solutions dobandite in 20 de ani si in peste 300 de proiecte Microsoft Dynamics si, nu in ultimul rand, cu o investitie financiara minima si predictibila.

De mentionat este si faptul ca acest produs nu are costuri ascunse. Efortul de implementare este pre-dimensionat si, implicit, gandit intr-un pret fix, iar accesul la licenta de utilizare si mentenanta asociata se face pe baza de abonament lunar scalabil.

2. Exista vreo legatura intre SmartBiz 365 si suita Microsoft?

Exista o legatura cat se poate de stransa intre SmartBiz 365 si suita Microsoft. Mai exact, in Smartbiz 365 am impachetat cele mai importante functionalitati din Microsoft Dynamics NAV, luand in considerare modulele de financiar, achizitii, vanzari si stocuri. De asemenea, deployment-ul solutiei este gandit in Microsoft Azure. Astfel, sunt evitate costuri legate de hardware si software aditional. La fel ca si in cazul produsului, clientul are acces la infrastructura necesara exploatarii sistemului in conditii optime, in baza unui abonament lunar.

Datorita platformei pe care este construit, SmartBiz365 permite integrarea nativa cu alte produse Microsoft, precum Microsoft Office 365, Power BI si Power Apps.

3. Exista perspective pentru dezvoltarea solutiei?

Smarbiz 365 reprezinta baza pe care intentionam sa ne construim abordarea noastra in segmentul de IMM.  Am finalizat localizarea sistemului pentru a face fata cerintelor statutare si portarea celor mai bune practici din verticalele pe care le-am targetat.  Avem in vedere adaugarea de functionalitati din alte module Microsoft Dynamics NAV, cat si dezvoltarea de “nice to have-uri” specifice mediului de business din Romania. Avem in plan ca, odata cu “maturizarea” produsului, sa adresam si noi verticale de business precum productia sau retail-ul.

4. La ce rezultate va asteptati in primul an de la lansare?

Procesul de vanzare a produsului a demarat cu mult inainte de lansarea oficiala in piata. In acest moment putem spune ca avem un pipeline de potentiali clienti cu care suntem in discutii. Estimam ca pana la sfarsitul lui 2017 sa gestionam aproximativ 20 de noi clienti pentru SmartBiz 365.

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati