Te gandesti la un proiect de upgrade in cloud?

Intrucat companiile cresc din ce in ce mai repede iar operatiunile lor devin mai complexe, o mare parte din ele raporteaza instabilitate, productivitate scazuta si pierderi de venituri, care rezulta in mod obisnuit din solutii ERP invechite. Pe de alta parte, tehnologia ERP on-premise pierde din cota de piata de care se bucura acum cativa ani in favoarea cloud-ului, care ofera functionalitati avansate pentru o crestere sustenabila.

Alexandru Sinisteanu, Senior Sales Consultant

Amanarea repetata a acestui proces, desi pe termen scurt poate parea rezonabila, pe termen lung se va concretiza in buget mai mare si efort crescut. Exista situatii in care procesul de upgrade ajunge la fel de costisitor ca si inlocuirea solutiei, din cauza numarului mare de schimbari necesare pentru a beneficia de o versiune mai noua.

Trecerea la o versiune noua a solutiei ERP reprezinta un proces complex. Sunt multe intrebari care apar atunci cand se aduce in discutie posibilitatea realizarii unui upgrade:
• Ce castig prin upgrade? Exista functionalitati noi care vor ajuta angajatii sa fie mai productivi?
• Va fi nevoie de hardware nou?
• Va fi nevoie sa adaug mai multe licente de utilizator?
• Cat timp va dura acest proces?
• Versiunea noua va fi compatibila cu sistemele folosite in prezent de companie?
si multe altele.
De ce sa decizi in favoarea unui upgrade in cloud?
1. Presiunea procesului de upgrade va fi mult mai mica asupra utilizatorilor decat cea a implementarii initiale. Utilizatorii au ajuns deja la maturitate in utilizarea sistemului si imbunatatirile datorate noilor functionalitati vor fi mai usor acceptate si aplicate de catre acestia.
2. Prelungirea ciclului de viata al solutiei ERP, prin pastrarea ei la un nivel aliniat pietei, la ritmul de crestere al companiei si mai ales la evolutia tehnologiei, te va ajuta sa minimizezi riscurile asociate.
3. Upgradarea solutiei existente te va costa mai putin decat implementarea uneia noi, cu cel putin 60%. De asemenea, vei beneficia de micsorarea timpului alocat proiectului, precum si de minimizarea numarului de resurse interne necesare.
4. Suportul acordat de furnizor/producator poate deveni o dificultate, daca nu vei upgrada solutia. Vei gasi din ce in ce mai greu resurse pregatite pentru sustinerea suportului necesar versiunii detinute, care vor necesita costuri mai ridicate; nu vei mai beneficia de update-urile legislative, deci activitatea ta ar putea inregistra perioade prelungite de nefunctionare; nu vei mai primi actualizari, hotfix-uri si patch-uri de securitate, deci ai putea deveni o tinta usoara pentru cei care pot exploata vulnerabilitatile de securitate.
5. Beneficiile de a fi in cloud – pe scurt, cloud se traduce prin pasul firesc pe care o companie il poate face astazi, profitand de securitate, flexibilitate sau schimbarea de la CapEx la OpEx. De asemenea, varietatea de aplicatii si add-on-uri oferite azi de catre partenerii Microsoft va da posibilitatea inlocuirii unor customizari facute la versiunea detinuta si asupra carora ati decis ca aveti nevoie de ele in continuare.

Este eficient ca o companie sa ia in considerare, la construirea bugetului anual, si un eventual proiect de upgrade. Acesta este un cost previzibil fata de cel al implementarii unei solutii noi si pe termen mediu aduce cu sine o economie de resurse financiare (daca privim proiectul in ansamblul lui).

Un proces de upgrade poate fi modalitatea prin care o companie isi asigura un avantaj competitiv pe piata. Mai ales in contextul erei transformarii digitale, cand adoptarea de noi tehnologii este o investitie sigura.

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati